Praktisch

 
Heb je vragen over de bestelprocedure, verzending, retourneren of garantie? Kijk dan op de pagina Klantenservice.

 

 

Hoe kies je de juiste maat?

Bij elke compressiekous staat aangegeven hoe je de juiste maat kiest. Meestal is dit het dikste deel van de kuit of gewoon de schoenmaat. Bij sommige artikelen staat 'Bepaal je maat'. Wanneer je hierop klikt, dan wordt na het invullen van de vragen jouw maat berekend.

Tips bij het meten

 • Meet je benen op als je 's ochtends direct uit bed komt. Na een nacht slapen zijn de benen het dunst.
 • Ga zitten en zet je voet plat op de grond.
 • Zorg dat je onderbenen in een hoek van 90 graden staan.
 • Meet de omtrek van je enkels of kuiten met een flexibel meetlint.

Tussen twee maten in

Soms is het ene been dikker dan het andere en zit je net tussen twee maten in. Kies dan altijd de kleinste maat compressiekous. Kies je namelijk uit voorzorg voor de grootste maat, dan loop je het risico dat de kousen afzakken bij je smalste been. Andersom is het niet aannemelijk dat de kleinste maat je dikste been afknelt.


Veelgestelde vragen

 • Ik heb grote voeten en smalle kuiten. Passen de compressiekousen dan wel?
  Ja; bij de compressiekousen die wij aanbieden is de voet dusdanig elastisch dat de pasvorm bij een grote voet goed blijft. De tenen zullen niet 'dubbelvouwen'.
 • Ik heb kleine voeten en dikke kuiten. Hou ik dan geen ruimte bij de tenen over?
  Nee; door de elasticiteit in het voetgedeelte van de compressiekousen blijft de voet een juiste pasvorm houden.
 • Waarom geen schoenmaat bij de CEP compressiekousen?
  De compressiekousen van CEP volgen de maat van de kuit. Hierop is het drukprofiel in de kousen afgestemd. De lengte van de kousen wordt bepaald door het geslacht; kousen voor heren hebben een langere voet dan kousen voor dames.
 • Ik ben een lange vrouw met een grote schoenmaat. Welke maat kies ik?
  Ben je een vrouw en heb je een grotere schoenmaat dan gemiddeld (vanaf schoenmaat 40) en/of ben je langer dan 1m75? Kies dan bij CEP kousen voor een herenmodel in jouw maat, deze zijn namelijk langer dan de damesuitvoering.
 • Ik ben een korte man met een kleine schoenmaat. Welke maat kies ik?
  Ben je een man en heb je een kleinere schoenmaat dan gemiddeld (tot schoenmaat 39) en/of ben je korter dan 1m70? Kies dan bij CEP kousen voor een damesmodel in jouw maat, deze zijn namelijk korter dan de herenuitvoering.

 

 

aantrekken sportcompressiekousenAantrekken van sportcompressiekousen

Voor het eerst compressiekousen aantrekken is altijd even wennen. Zo soepel en makkelijk als je normaal gesproken 's morgens je sokken aandoet, zal het de eerste keren niet gaan. En dat klopt ook, want een compressiekous is geen gewone sok. Draag je voor het eerst sportcompressiekousen? Neem dan even de tijd voor het aantrekken.


Hoe trek je de kousen aan?

 • Doe sieraden zoals ringen en armbanden af en controleer of je geen scherpe haaltjes aan je vinger- of teennagels hebt.
 • Steek je hand in de kous en pak het hakdeel vast.
 • Trek daarna de kous binnenstebuiten, maar niet helemaal, laat de voet erin zitten.
 • Stop je voet in de kous en zorg dat de hiel op de juiste plaats zit.
 • Trek vervolgens met twee handen de kous over je been naar boven.
 • Verdeel de kous goed over het been (zonder rimpels) en zorg dat het bovenboord twee centimeter onder de knieholte zit. Sla het boord nooit om.

 

 

Wassen van sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen en andere compressiekousen kun je het beste om de dag wassen. Bij voorkeur op de hand en met een vloeibaar wasmiddel. Spoel na het wassen de steunkousen goed uit. Zo blijven de kousen het langst mooi en behouden ze langer hun werking.

Wasmachine

Sportcompressiekousen kun je ook wassen in de wasmachine, bij voorkeur in een waszakje. Bij elke kous is aangegeven op hoeveel graden je deze kunt wassen. Gebruik geen wasverzachter, dit tast de compressie in je kousen aan.

Drogen

Je kunt het beste de kousen droog rollen in een handdoek (niet wringen) en daarna laten drogen aan de lucht. Doe compressiekousen nooit in de wasdroger. In de kousen zit elastaan verwerkt, een soort elastiek dat niet tegen hitte kan. Hierdoor vermindert de werking van de kousen. Droog de kousen ook niet in een centrifuge, in de zon of over de verwarming.

Sportcompressiekousen respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.